Skip to main content
Fejlesztések
Fejlesztések

Fejlesztések

Lendtömeges fékbetét vizsgáló próbapad

Megterveztük és elkészítettük a személy- és kis-tehergépkocsik, valamint könnyű pótkocsik fékbetéteinek és kerékfékszerkezeteinek vizsgálatánál alkalmazható lendtömeges próbapadot. A berendezés számítógépes program vezérléssel önműködően hajtja végre az előírások szerinti méréssorozatot.


 

Járművizsgálati mérőprogramok

A járművek műszaki követelményeinek ellenőrzéséhez NI LabView környezetben saját munkatársaink által fejlesztett mérő szoftvereket használunk amelyek alkalmasak a fékezés, kormányzás, menetstabilitás, görgős fékpadi, üzemanyag-fogyasztás és egyéb mérési feladatok végrehajtására. Rendszerünket a járművek fedélzeti CAN kommunikációjának olvasására is alkalmassá tettük, így vizsgálataink során lehetőségünk van a jármű egyéb paramétereinek regisztrálására is.

Néhány példa

Fékvizsgálat:

- Sebesség, fékút, lassulás, CAN jelek mérése

- MFDD automatikus számítása

 


Kormányzás vizsgálat:

- kormányzási nyomaték, kormány elfordulás, sebesség,

CAN jelek mérése nyz,

 

Fogyasztásmérés:

- autóbuszok fogyasztásának mérése különböző

menetciklusok (városi, elővárosi, távolsági, UITP

SORT) szerint.

 

Pótkocsi EBS CAN teszt berendezés


Társaságunk az Inventure KFT-vel együttműködve fejleszti a vontató jármű és pótkocsi közötti elektronikus CAN (ISO 11992) fékvezérléshez kapcsolódó funkciók ellenőrzésére alkalmas vizsgálóberendezést. A berendezés egyaránt alkalmas típusvizsgálati és időszakos felülvizsgálati mérések elvégzésére típus-függetlenül, a szabványos kommunikációt felhasználva.

 

 

Légfék-szelep minősítő berendezés


A fejlesztés célja a LÉDEM 2000 KFT-vel együttműködve, a felújított légfékszelepek automatikus végátvételi ellenőrzésére alkalmas elektronikusan vezérelt próbapad létrehozása, amelyhez speciális mérőprogramokat készítünk. Ezek alkalmasak fékerőszabályozók, nyomásszabályozók (légszárítók), védőszelepek, stb specifikáció szerinti vizsgálatára. A berendezés célja az emberi hibák kiszűrése, a dokumentált végátvétel színvonalának és hatékonyságának növelése.

 


További információ: Finszter Ferenc (ferenc.finszter@hu.tuv.com tel: +36 30 921 5184 )

TÜV Rheinland-KTI Kft. www.tuv-kti.hu